lauantai 3. tammikuuta 2009

Siivousta ja laskemista

Kiipeilyseuran luola on ollut aika järkyttävässä kunnossa. Mangnesiumpölyä, vaahtomuovimujua, hiekkaa ja sokerina pohjalla pikkasen homeitiöitä. Kaiken kruunaa näin talvella lämpöpuhallin joka nostaa kaiken ilmaa pyörimään. Olin luolalla tuossa yhtenä päivänä pikaisesti vääntämässä hakuilla, niin 15 minuutin kuluttua oli jo sellainen olo kurkussa kuin olisi lasivillaa poltellut. Homekoira todennäköisesti heittelisi voltteja... Ongelma on se että tilan katto vuotaa ja meillä on ollut uuden tilan haku päällä jo jonkin aikaa. Odotellessa ei kukaan ole oikein jaksanut siivota. Oltiin Valtterin kanssa tilan ehkä ahkerimpina käyttäjinä sovittu, että joululomalla siivotaan, ja tänään oli hyvä pakkaspäivä. Saatiin Teppo vielä mukaan teollisuusimurin ja peräkärryn kanssa. Pari tuntia meni, peräkärryllinen kamaa lähti ja teollisuusimurin täydeltä moskaa lattioilta. Tuskin sisäilma edelleenkään terveysnormeja täyttää, mutta ensiapuna siivous auttoi varmasti. 

Siivouksen jälkeen oli hyvä avata keuhkoja hapekkaassa Kokonniemessä Joonatanin kanssa. Joonatanilla on nyt omnipotentti vauhtivaihde päällä. Minä: "Teitkö yhtään mutkaa? Jos tosta vauhdista kaadut niin kyllä sattuu..." Joonatan: "Mutta sikshän mulla on kypärä..."

Nyt kutsuu James Bond. Eilen Villen ja Anskun kanssa nähdyn uuden Bondin jälkeen oli pakko vuokrata se edellinen muistin virkistämiseksi. Huomenna alppilähdöllä tutkimaan jäätilannetta salakalliolle ja sitten Teemulle ja Pialle syömään. Rankkaa tämä elämä....:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti