lauantai 18. huhtikuuta 2009

Huoltotauko


Kolme päivää Chamonixin reissuun. Pari viime viikkoa on ollut aika hiljaiseloa. Lähinnä kamojen ja kropan kuntoon laittamista. Käden osalta olen aika hyvin onnistunutkin. Se oli jo aika kivuton ja lihasjännitys oli lauennut kunnes innostuin vähän liikaa luolalla ja sain takapakkia. Selkeästi ollaan kuitenkin paremmassa tilanteessa kun vielä pari viikkoa sitten jolloin ei olisi saanut nostettua reppua selkään. Ei se enää menoa haittaa. 

Kamapuolella ruuvasin Dynafitin siteet nyt suoraan suksiin ilman sitä Voilen adapteripleittiä joka sopii niihin K2:n telluinsertteihin. Yhdet hajoavat osat ja 400 g painoa vähemmän. Tosin sidettä kiinniruuvatessa tajusin että toisen takakappaleen yksi neljästä kiinnitysruuvista oli syönyt itsensä läpi siteen kiinnityslevystä. Levy on siis pelkkää muovia joka on aika uskomatonta. Eli toisin sanoen siteiden takakappale on kiinni muovilevyn varassa... Jotenkin kuvittelin että siellä olis joku metallivahvike välissä... No sain tehtyä siihen reikään prikan joka toimii varsin hyvin. Pitää nyt vaan muistaa että noi on VAELLUSsiteet ja käyttäytyä sen mukaan. Laitoin siteitä muutenkin pari-kolme senttiä eteenpäin niin suksien keula lyhenee mikä on mukavampi jyrkällä kun suksi kääntyy nopeammin ja keula ei vaeltele kun luisuttaa suksea. Ja pakkohan niitä oli mennä heti testaamaan Kokonniemeen. Tuli samalla testatua miten skinit istuu uusiin suksiin. Hyvin toimi kaikki.

Tänään vaihdoin hakkuihin uudet terät että saa fusionit pitämään alppijäässä. Huomenna pitää voidella vielä sukset ja kerätä kamat kasaan. Lennetään Lufthansalla Frankfurtin kautta(179e=halpa) ja niiden matkatavaraohjeiden mukaan tavaraa saa olla 20 kg ja yksi suksipussi. Eli suksipussi ei maksa erikseen niinkuin Finnairilla nykyään. Eli nyt on oikeasti mahdollisuus selvitä ilman lisämaksuja kun tunkee suksipussin täyteen kiipeilykamoja.

Ainiin ja pyöräilykausi alkoin pääsiäisenä kun käytiin naapurin Lekan kanssa pyörittelemässä perus Isnäs-Epoo -lenkki. Yllättävän kevyesti kulki ottaen huomioon että edellinen ajokerta oli Kivikon VPCX-kisa marraskuussa... Pitää alkaa ajelemaan töihin kun palailen reissusta.

Päivittelen reissusta blogia sen mukaan miten yhteydet pelaa. Toivottavasti hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti