keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

8 pvä: Ja lisää puuteria


Höh. Olihan päivä. Aamu alkoi kuten eilenkin sateisissa merkeissä, mutta selkeästi kylmempänä. Rinteillä näki miten lumiraja oli yön aikana tippunut pari sataa metriä alemmas. Näkyvyys oli taas sateen mukaista eli lähdettiin GM:lle. Lunta oli tullut lisää mukavasti ja Argentierissa satoi lunta jo kylässä. Oltiin ylhäällä kello 11 ja otettiin suunta kohti metsää. Perhana kun ei meinannut uskoa silmiään että taasko ne linjat pitää itse avata? No pöllyteltiin menemään ja vissiin se sen verran hauskalta näytti hissiin että kohta oli muitakin samoilla apajilla. Lunta oli aika älyttömästi. Paikoitellen humahti vyötäröön asti (kts. kuva: Ilellä on virne naamalla vaikka jalkoja ei ole). Alpeilla en moisesta ole päässyt nauttimaan sitten -99 Brusonin metsien. 

Sen puolitoista tuntia laskettiin metsäpätkiä ja mentiin kahville. Kahvilta kun tultiin niin aurinko alkoi pilkahdella pilvien lomasta ja näkyvyys aukesi. Otettiin alhaalta vasemmanpuoleinen tuolihissi joka vie Italian Bowlin vierelle. Sieltä saikin sitten taas avata omaa linjaa melkeen alas asti. Toppikabiini ei ollut tänään auki laviinivaaran takia joten näkyvyyden auetessa alkoi porukkaa ilmestyä omituisesti jostain. Seuraavalla nousulla edessä olevassa tuolissa istui Glen Plake ja hullu monoskimies Pif Brun joka pistelikin ruhtinaiden ratsulla ekat 400m vertikaalia suorilla...

Pari tuntia sitä hauskaa riitti ja sitten alkoi taas keli vetää niin sanotusti sinkkiin ja lunta tipahdella uudelleen. Päätettiin Ilen kanssa lopettaa hyviin fiiliksiin ja lähdettiin taas ruokakauppaan.

Tänään oli ainakin allekirjoittaneella jo selkeästi tapahtunut henkinen sopeutuminen vallitsevaan tilanteeseen. Niin oudolta kun se kuullostaakin niin eilen oli  meillä molemmilla vähän puolinainen olo. Kivahan sitä puuteria oli tietysti eilenkin laskea, mutta aika isostihan tämä sade sotki kaikki suunnitelmat, joita ei tietysti pitäisi ikinä tehdä, mutta joita tekee kuitenkin. Eihän sitä nyt tähän aikaan tänne tule puuterifestivaali mielessä. Yleensä sitä hyvää lunta kyllä aina kuitenkin löytyy. Tänään ei myttyyn menneet suunnitelmat kuitenkaan enää painaneet ja sitä vaan nautti pehmeästä lumipatjasta. Täytyy vielä todeta että sukset on ihan loistavat!

Nyt pitää kuitenkin painua pehkuihin. Taas ropisee sade kattoon ja huomenna pitäisi olla 40% aurinkoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti