tiistai 30. joulukuuta 2008

Lomailua


Erinomainen lomapäivä. Jotenkin käsittämätöntä miten sitä arkena jaksaa viikot 5-6 tunnin yöunilla mutta lomalla tuntuu ettei 10 tuntiakaan riitä. Koko perhe oli ihan taju kankaalla aamu kymmeneen asti. Siinä pari tuntia aamupalaa ja lehtien lukua ja sitten mietittiin mitä siteä tekisi. Tainalla oli selkeä "käpykyläahdistus" ja hinku suureen maailmaan, Helsingin metropoliin. Mulla ja Joonatanilla oli hinku mäkeen ja Juliuksella uimaan. Helsinki ei kiinnostanut yhtään. Kyllä siellä ehtii taas laahustaa kun loma loppuu. 

Päädyttiin sitten siihen, että Taina lähti Helsinkiin ja me pojat ensin mäkeen ja sitten uimaan. Juliukselle kyseessä oli ensimmäinen kerta suksilla. Alku meni maanitellessa ja lievää pakottamista käyttäen ja lopussa isä väsähti ennen poikaa, kun olisi pitänyt laskea jatkuvasti "vielä yksi mäki". Joonatanilla oli mäessä pari koulukaveria, joiden kanssa se suhasi menemään ja joille sen piti sitten näyttää kaikki temput hypyistä takaperin laskuun. 

Välillä käytiin kotona syömässä ja käveltiin uimahalliin. Täytyy kyllä sanoa, että Porvooseen muuton jälkeen olen alkanut hiukan ymmärtää sosialidemokratiaa. Se mikä Espoossa näkyi lähinnä korkeana veroprosenttina näkyy täällä ihan oikeina käytettävinä palveluina. Terveyskeskukseen pääsee omalääkärille heti kun haluaa, kouluihin, päiväkoteihin ja niiden oheistoimintaan panostetaan, kirjasto on uusi ja uimahalli on kuin kylpylä (paitsi että siistimpi, vähemmän väkeä ja kunnon uintiradat). Jotenkin tuntuu, että palveluja on asukkaisiin nähden ihan erilailla kuin pääkaupunkiseudulla. Toisaalta se tarkoittaa myös sitä, että kunnallisvero-% nousee nyt uuden vuoden kunniaksi 0,75%-yksikköä, mutta ainakin meikäläinen maksaa ihan mielellään kun sitä vastaan oikeasti saakin jotain.

Huomenna on vuoden viimeinen päivä. Aamulla lähdetään sen kunniaksi taas kiipeämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti